Spannende boeken.

Moet je een boek lezen voor school? maar vind je geen leuk boek?of zoek je gewoon een leuk boek om te lezen?Hier vind je een paar leuke boeken die je zo door leest.

De brief voor de koning.

31299489e74bccd81e6c9184cea6dbf3Debrief voor de koning is een spannend avonturen boek. Het gaat over een jongen genaamd Tiuri. Tiuri die zou geslagen worden tot ridder.Hij moest 24 uur in het kapel waken. Midden in de nacht hoorde hij iemand achter de deur iets zeggen. Tiuri maakte de deur open. Daar stond een gewonde man met een brief in zijn hand. De man zei dat tiuri de brief moest bezorgen aan Edwinem van Forrèstèrra.( De Zwarte ridder met het Witte schild) Maar als Tiurie bij Edwinem aan komt is hij bijna dood. Tiuri moet nu zelf de brief bezorgen voor de koning. Onderweg op zijn reis komt tiuri verschillende personen tegen, goed en kwaad. Hij beleefd allemaal spannende avonturen. Zal de brief uiteindelijk toch aankomen bij de koning?

Geschreven door: Tonke dragt

 

Hoe overleef ik het jaar 2000.

1929a6ef66b290d01ba49ec5abf4b32aRosa gaat oud en nieuw vieren bij haar vriendje Jonas. Jonas vader denkt dat de wereld zou vergaan. Jonas vader slaat allemaal voedsel en ander nodige spullen op. Jonas en Rosa zelf geloven er zelf niks van en genieten er van. Op het moment dat het 12 uur snachts is horen ze allemaal knallen en dreunen. Zou jonas vader toch gelijk hebben? Al het stroom valt uit in hun dorp. het is een grote chaos. Hoe overleven Rosa en Jonas het?

Geschreven door: Francine Oomen

 

 

Geef een reactie